Share
Enkel och otroligt god sallad!

Denna otroligt goda och enkla sallad blev jag bjuden på av min äldsta dotter Sofi på morsdag. Couscoussallad brukar bli lite torr tycker jag men denna blev både god och saftig. Alla grönsaker hackas fint och när allt är klart häller man på okokt couscous så får det stå och dra till sig ca 20-30 minuter, couscousen drar till sig vätskan från grönsakerna. Sofi stekte på några falafel och serverade allt med kebabbröd och rödbetshummus.

God och enkel Couscoussallad

Nu är det bara att börja hacka allt i småbitar och snart så är middagen klar!

Ingredienser till ca 4-6 personer beroende på vad du serverar till:

  • 400 gr tomater
  • ½  gurka om den är stor
  • 1 rödlök
  • Bladpersilja efter tycke och smak
  • 1 paprika
  • 1 citron
  • ca 3 msk olivolja
  • ½  dl soltorkade tomater
  • 2 dl okokt couscous
  • 1 paket fetaost
  • Salt/örtsalt och peppar

Gör så här:

  • Hacka alla grönsaker smått och blanda i en skål.
  • Smula över fetaosten.
  • Häll över den okokta couscousen
  • Blanda i citronsaften från 1 citron och häll på olivolja.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Blanda allt och låt stå ca 20-30 minuter för att couscousen ska svälla.
  • Om couscousen fortfarande känns lite rå efter 20-30 minuter kan du hälla på lite vatten och låta salladen stå en stund till.

Du kan servera salladen med valfritt tillbehör som kyckling, falafel, hummus och kebabbröd.

Perfekt för den som vill preppa luncher för en hel vecka.