Päron päron päron, kul att testa lite olika saker att göra med päron. Har testat Päronmarmelad med valnötter och nu inkokta päron. Bra att ha i kylskåpet när vi vill göra något extra till efterrätt.
Päron i konjak
- 8 små, fasta päron
- 10 dl vatten
- 1 dl konjak till lagen
- 3 dl strösocker
- 1 kanelstång
- rivet skal av ½ citroner
Till servering
- Grädde
- 1 dl rostade, hackade valnötter
- Blanda vatten, konjak, socker, kanel och rivet citronskal i en kastrull. Koka upp.
- Skala päronen och lägg dem vart eftersom i kastrullen.
- Koka päronen under lock på svag värme tills de är mjuka, 10–20 min. Testa gärna med en sticka.
- Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk. Försöka hitta en vid glasburk så att det blir lättare att lägga ner päronen i glasbruken.
- Ta upp kanelen. Låt lagen koka utan lock ca 5 min.
- Häll lagen över päronen och låt kallna.
När det är dags att äta dem goda päronen kan du servera dem med vispad grädde och nötterna. Nu vill jag ha middagsgäster så att jag kan får bjuda på mina Päron i konjak.
Hur länge håller sig päronen?
Hej Veronica! Kul att du har kommit in på min hemsida. Ledsen över att det har tagit lite tid att svara. Lagen ska räcka. Jag har sparat mina päron i 1 år och de smakade underbart gott. Hoppas att det har gått bra.
Hur kan så lite lag täcka päronen, det förstår jag inte?