Välkommen!

Morotsbröd i långpanna

Share

Härligt gott och saftigt morotsbröd.

Jag prenumerera på två tidningar som jag varmt kan rekommendera, Elle Mat&Vin och Hembakat. Hittade ett recept på morotsbröd i senaste tidningen Hembakat. Brödet blev väldigt saftigt och gott.

Morotsbröd i långpanna

Ingredienser
  • 50 gr jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • ½ dl rapsolja
  • 3 dl morötter, finrivna
  • 1 tsk salt
  • ½ dl honung
  • 1 dl havregryn
  • 10-12 dl vetemjöl
Garnering
  • ½ dl pumpakärnor
  • flingsalt
Gör så här
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Rör ner olja, morötter, salt, honung och havregryn.
  2. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta ihop degen ordentligt. Låt den jäsa under bakduk i 30 min.
  3. Ta upp degen och platta ut den i en långpanna ca 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Skär eden försiktigt i rutor med en vass kniv och nagga ytan med en gaffel.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  5. Pensla degen med vatten och strö över pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna på galler under en bakduk.

Lycka till!

SparaSpara

2 kommentarer

  1. Eva Hansson

    Hej! Kan man använda havremjölk?

    • mari@borgenport.se

      Hej! Det var länge sedan jag bakade detta bröd, tack för påminnelsen. Det går alldeles utmärkt att byta ut mjölken mot växtbaserad mjölk. Lycka till! Hälsningar Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑