Share

Sen några år tillbaka äter jag så mycket som möjligt glutenfritt. Jag har sedan barnsben haft eksem och upptäckte när jag slutet helt med gluten att all eksem försvann. Nu har det kommit tillbaka förmodligen för att jag äter mer gluten så nu är det bara att börja med totalt glutenfritt under en period.


Jag har under en tid velat köpa en pastamaskin men känt att vi har redan väldigt många saker i köket och att jag trodde att det var svårt att göra men ack så fel jag hade. Min kära man Göran bestämde att nu köper vi en och nu har vi testa och ätit färsk pasta både förra helgen och denna helg. Helt klart värt det och så mycket godare och roligare.

Glutenfri färsk pasta

Ingredienser, ca 4 personer

  • 6 dl glutenfri mjölmix
  • 4 ägg
  • 1 tsk psylliumhusk/fiberhus
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjölmix och psylliumhusk/fiberhus på arbetsbänken.
  2. Gör en ring av mjölblandningen och knäck äggen i mitten tillsammans med rapsoljan.
  3. Blanda tills degen går ihop och du får en fin deg. Kladdigt, kladdigt blir det tills degen går ihop.
  4. Låt vila i kylen ca 30 minuter eller mer. Jag brukar förbereda flera timmar innan vi ska använda den.

Smaklig spis!