Share

Det är inte ofta vi äter tacos men när vi gör det är det gott med hemmagjord smakrik tacosås. Du kan tillsätta hackad jalapeño eller sambal oelek så blir såsen lite hetare.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk strösocker
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja tills de mjuknar.
  2. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, vitvinsvinäger, strösocker, spiskummin, paprikapulver, salt och ev chiliflakes.
  4. Låt sjuda 10 min. Låt såsen kallna och häll upp i väl rengjord burk. Håller i kylen ca 1 vecka.

Lätt att göra och fantastiskt gott!