Share

Jag har en förkärlek till pajer i alla former. Det är enkelt, gott och man kan blanda i precis vad som helt i pajen. Och till det en härligt god och fräsch sallad. Kan inte bli bättre än så. Ibland göra jag två pajer samtidigt antingen av samma paj eller två olika. Går nästan lika fort som att göra en. Sen är det bara att frysa in och plocka fram när man inte orkar fixa lunchen. Jag tycker att med parmesanosten i pajskalet så blir skalet lite sprödare. Jag har börjat med att ha parmesanost i alla mina pajskal.

Härligt god Paj med fetaost och soltorkade tomater

Pajdeg:

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk parmesanost (kan uteslutas)
  • 2-3 msk kallt vatten (tillsätt lite i taget så att degen inte blir för lös)
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 150 gram fetaost
  • 6 st soltorkade tomater (eller efter smak) i olja
  • 2 tsk torkad basilika eller färskhackad
  • 250 gr keso
  • 2-3 msk Ajvar relish
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 10 st svarta oliver

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Nagga gärna botten med en gaffel.
  2. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225º.
  4. Blanda keso och Ajvar relish.
  5. Hacka de soltorkade tomaterna och smula fetaosten. Blanda tillsammans med kesoblandningen. Lägg blandningen i pajskalet.
  6. Vispa ägg med mjölken.
  7. Häll blandningen i pajformen och lägg på oliverna. Jag delar oliverna i halvor innan jag lägger på dem.
  8. Grädda ca 45 min i nedersta delen av ugnen.

Servera pajen till en härligt god och fräsch sallad!

Smaklig måltid!