Share
Ljuvligt god sill som kommer att serveras flera gånger.

Traditionen säger sill till påsk och så även på vårt påskbord. Testade två nya sillsorter och Skärgårdssillen kommer jag att göra många, många gånger till. Helt ljuvlig och god. Provsmakade den igår när jag gjorde den och då var jag tveksam till att den skulle få en ordentlig smak men efter att ha stått ett dygn blev den helt ljuvlig.

Skärgårdssill med pepparrot

Ingredienser:

  • 1 paket 5-minuterssill
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk finstrimlad gräslök
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 ekologisk citron, det rivna skalet
  • 1 tsk riven pepparrot eller riven pepparrot på tub efter smak
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll av sillen och torka av sillen med papper. Skär sillen i ca 1 cm breda bitar.
  2. Blanda ihop alla ingredienser förutom sillen.
  3. Häll röran och sillen i en glasburk eller annan fin skål.