På nyårsafton som vi tillbringade hemma hos oss. Funderade lite grand på vad jag skulle bjuda på när gäster kommer. Hittade ett recept från Allt om mat nr 1 2008. Till drinken serverade jag Oliventré, ett recept som jag har fått från en fd arbetskollega Ankie Öberg. Tilltugget är otroligt gott och tar slut snabbt.
Ananas- och limechampagne
Till 1 drink
- 1 sockerbit
- 1 cl Cointreau
- limezest
- 1-2 avlånga ananasskivor
- champagne eller mousserande vitt vin
- ev isbitar
![](https://media1.borgenport.se/2020/07/IMG_6980-1024x683.jpg)
Gör så här
- Dränk sockerbiten i Cointreau. Lägg den på en servett som absorberar allt överflöd.
- Skär en lång slinga av limeskal med ett zestjärn.
- Skär 1-2 ananasstavar.
- Lägg ev några isbitar i ett champagneglas.
- Lägg ner ananasstavar, limezest och sockerbiten.
![](https://media1.borgenport.se/2018/01/IMG_6997-1024x683.jpg)
Häll på champagne eller mousserande vitt vin precis när du ska servera.
Fantastisk god drink och med Oliventré kan det inte bli bättre.
Skål och Gott Nytt 2018!
0 kommentarer
1 pingback