Här kommer andra förrätten jag gjorde till nyårsafton. Samma inspiration från Elle mat&vin och kocken Hannu Sarenström. Laxsnittarna och denna Cocktail med avokado och löjrom ska serveras tillsammans.
Cocktail med avokado och löjrom
14 bufféportioner
- 5 avokador
- 5 msk créme fraiche
- saften av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 600 gr löjrom (gärna kalix löjrom)
- lite dill
- en liten bit citron till varje glas
Gör så här:
Gröp ur avokadon och ta bort kärnan. Mixa avokado med créme fraîche och citron. Smaka av med salt och peppar. Skala och hacka rödlöken fint.
Fördela crèmen i kalla glas, toppas med löjrom, rödlök och en liten dillvippa. Glöm inte citronen. Pudra med lite nymalen svartpeppar.
Gott Nytt År!
0 kommentarer
1 pingback