Hittade ett enkelt och otroligt gott recept på en förrätt som jag gjorde till nyårsafton. Laxsnittar och Cocktail med avokado och löjrom. Jag serverade Cocktailen i snapsglas som jag ärvde av min kära mor Ragnhild. Glasen är inköpta som bröllopspresent när min köra mor och far gifte sig. Receptet hittar jag som vanligt i min favorittidning Elle mat&vin.
Laxsnittar
14 buffésnittar
- 1 baguette
- 400 gr philadelphiaost
- 400 gr kallrökt lax (skivad)
- 1 bunt gräslök
- olivolja att ringla över
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skär baguetten i tunna skivor, rosta dem frasiga i ugnen. Mixa hälften av laxen med philadelphiaost till en slät crème och bred crèmen på brödskivorna. Garnera med resterande lax.
Precis före servering ringlar du över lite olivolja och lite nymalen svartpeppar och finhackad gräslök.
Jag förberede allt på förmiddagen och rostade baguette skivorna i ugnen strax innan servering.
Gott Nytt År!
SparaSpara
Lämna ett svar