Underbart enkelt och gott recept som passar perfekt att laga till många personer. Kötet blir helt fantastiskt då det ska gräddas i ugnen på låg värme i 90 minuter. Receptet har jag fått från en fantastisk fd kollega Ankie. Lingonsylten är hemmagjord av mina barns farmor Inger. Ankie och jag har jobbat ihop i många år. Ankie har även ge mig ett annat recept som jag har lagt upp ”Saftig och god chokladkaka med smak av kaffe”.
Fläskfilé med lingonsylt
Ingredienser till fyra personer
- 700 gr svensk fläskfilé
- 3 dl grädde
- 1 dl lingonsylt
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk kalvfond
- färsk pasta eller bönspagetti
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor/bitar.
- Lägg bitarna tätt ihop i en ugnsform.
- Blanda samman grädde, lingonsylt, kinesisk soja och kalvfond.
- Häll blandningen över köttet.
- Ställ in i nedre delen av ugnen i 90 minuter. Ev kan du behöva lägga folie ovanför formen mot slutet av tiden.
- Servera med pasta/bönpasta.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar