Share

Om ni har barn eller kanske vuxna som säger att de inte tycker om fisk tycker jag att ni absolut ska testa denna fiskrätt. Det är min gamla barndomskompis Karen som lagade den redan när vi var iväg och åkte skidor varje Lucia. Nu pratar vi 80-talet. Jag har lagat den av och till genom alla år. En gång när släkten var iväg och skulle åka skidor. Vi hade hyrt två stugor i en vecka. Jag tror att vi var 19-20 personer. En av middagarna var det min tur att laga middag och då hade jag bestämt att jag skulle laga Torsk i tomatsås och dill. Min moster sa lite rask att Thomas (min kusin som då var ca 8 år) inte tycker om fisk. Men Thomas testade och detta blev en av hans favoriträtter.

Torsk i tomatsås med dill

Ingredienser till ca 4 personer:

  • 800 gram torskfilé, det går bra med fryst torsk
  • ½ burk/paket tomatsås
  • 1 burk crème fraîche
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Om du använder fryst torskfilé i block, tina fisken och dela varje block i 3-4 delar .
  3. Lägg torsken i en ugnsform.
  4. Blanda tomatsoppa, dill i den mängd du vill ha och crème fraîche. Andra halvan av tomatsoppan fryser jag in till nästa gång.
  5. Häll blandningen över fisken.
  6. Grädda i ugnen ca 20-25 minuter till fisken är klar.
  7. Servera ris/rås till
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8754-1024x683.jpg

Smaklig måltid!