Share

Nu vet jag att maken kommer att bli lycklig igen.

Chokladkakor

ca 16 kakor

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 50 g mörk choklad till garnering
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Rör ner sirapen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
  5. Blanda till en slät deg.
  6. Forma degen till två rullar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna något.
  8. Skär längden i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

    Bara att vänta lite innan jag ska ringla på lite smält choklad.

  9. Smält chokladen och ringla över kakorna.