Välkommen!

Supergod Björnbärsmarmelad

Share

Rostat bröd med Björnbärsmarmelad_2

Igår var jag på Sebastians 6-års kalas hos min systerdotter Katarina och hennes familj. På deras tomt står en jätte stor Björnbärsbuske som har gett väldigt mycket björnbär i år. Fick möjligheten att plocka på mig så mycket jag kunde. När vi kom hem var det bara att sätta igång och rensa och koka Björnbärsmarmelad. Hittade receptet från Leila Lindholm:

5 dl björnbär
2 dl ljust muskovadosocker
2,5 dl syltsocker
rivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
1 st vanlijstång

Gör så här:

 1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna
 2. Blanda samtliga ingredienser, samt vaniljstången i en liten kastrull.
 3. Låt marmeladen sjuda i 20-25 minuter (skumma av vid behov). Mosa bären mot kastrullkanten under kokningen
 4. Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i en ren glasburk. Låt svalna
 5. Häll upp i väl rengjorda burkar

En helt fantastisk god marmelad!

SparaSpara

3 kommentarer

 1. göran

  Helt otroligt god, äts dock bara på helger för att riktigt avnjutas.

 2. Lasse Roxhage

  Visst är den god Leilas björnbärsmarmelad! Jag gör denna främst till mina barnbarn som älskar morfars marmelad. Jag har testat att göra en variant till oss själva eller ge bortpresent och då tillsätter jag krossade turkisk peppar som ger en fin ton av lakrits tillsammans med björnbären som passar utmärkt till ost!

  • mari@borgenport.se

   Hej! Tack för tipset! Det måste jag prova nästa gång jag får tag i björnbär. Hälsningar Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑