Share
Min underbara kusin Veronica har skickat mig denna fina bild!

Underbart god middag med kyckling och rostade cashewnötter. Jag skulle kunna tänka mig lite mer sting i maten men maken tyckte att det räckte med den röda currypastan jag hade i. Får försöker lite successivt att öka hettan:).

Kyckling med cashewnötter

Ingredienser för ca 4 portioner

  • 1 ½ dl cashewnötter
  • ca 500 g kycklinglårfilé utan skinn eller kycklingfiléer
  • ca 1-2 msk röd currypasta
  • 4 msk neutral rapsolja
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 klyfta vitlök, skivade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 65 g färsk spenatblad eller mangoldblad

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
  2. Strimla lök, vitlök och paprika.
  3. Hacka den färska ingefäran.
  4. Skär kycklingen i bitar.
  5. Stek kycklingen tillsammans med currypasta i olja.
  6. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
  7. Tillsätt den lök, vitlök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
  8. Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in spenat/mangold och cashewnötter.
  9. Servera med ris eller nudlar.
Härligt god kycklinggryta med rostade cashewnötter.

Ha en trevlig middag!