Underbart god middag med kyckling och rostade cashewnötter. Jag skulle kunna tänka mig lite mer sting i maten men maken tyckte att det räckte med den röda currypastan jag hade i. Får försöker lite successivt att öka hettan:).
Kyckling med cashewnötter
Ingredienser för ca 4 portioner
- 1 ½ dl cashewnötter
- ca 500 g kycklinglårfilé utan skinn eller kycklingfiléer
- ca 1-2 msk röd currypasta
- 4 msk neutral rapsolja
- 2 gula lökar, strimlade
- 2 klyfta vitlök, skivade
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 gul paprika, strimlad
- 1 dl ostronsås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 65 g färsk spenatblad eller mangoldblad
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
- Strimla lök, vitlök och paprika.
- Hacka den färska ingefäran.
- Skär kycklingen i bitar.
- Stek kycklingen tillsammans med currypasta i olja.
- När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
- Tillsätt den lök, vitlök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
- Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in spenat/mangold och cashewnötter.
- Servera med ris eller nudlar.
Ha en trevlig middag!
Lämna ett svar