Share

Härligt gott bröd till picknickkorgen.

Ett härligt bröd som du kan ha till både picknick och rostat bröd. Lite matigare än vanligt formfranska. Du kan också göra en clubsandwich eller snittar med olika fyllningar.

Bästa Picknickbrödet

  • 50 gr jäst
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl yoghurt eller filmjölk
  • 2 msk naturell olja
  • 2 ägg
  • 3 tsk salt
  • 18-20 dl specialvetemjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Ljumma mjölken och yoghurt/filmjölken till 37°. Rör tills jästen är löst.
  3. Tillsätt olja, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  4. Låg degen jäsa ca 30 minuter.
  5. Smörj två avlånga bakformar (ca 2 liters).
  6. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Forma den till två avlånga bullar och lägg i formen. Täck med en bakduk och låt jäsa 30-35 minuter.

    Nu är det snart dags att sätta in brödet i ugnen.

  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200° ca 30 minuter.
  8. Låt brödet kallna under bakduk.

Baka gärna brödet dagen innan det ska användas, då går det lättare att skära i tunna skivor.

Lycka till!

SparaSpara