Välkommen!

Thailändsk fiskgryta

Share
Fantastik god och enkel thailändsk fiskgryta.

Tänker tillbaka på vår resa med min underbara kusin Veronica och hennes man Magnus. Bägge älskar Thaimat men i synnerhet Magnus som också gillar när maten är riktigt, riktigt het. Så detta när något för dig Magnus.

Thailändsk fiskgryta

Ingredienser för 6 personer

  • 3 citrongräs
  • 1 msk olja
  • 3 msk röd thaicurry
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 kryddmått chiliflakes
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • salt
  • 1 kg koljafilé
  • ½ kg räkor med skal
  • Jasminris

Gör så här:

  1. Banka citrongräset med skaftet på kniven. Detta för att lösgöra smakerna.
  2. Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn. Fräs en liten stund.
  3. Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Låt koka upp.
  4. Lägg i alla kryddor, rivet skal av lime, limesaften. Smaka av och tillsätt ev lite salt.
  5. Skala räkorna och skär fisken i bitar.
  6. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter.
  7. Fisk upp citrongräset.
  8. Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
  9. Om du önskar mer styrkan kan du även toppa med chiliflakes.
  10. Servera gärna med Jasminris

Fantastisk god!

1 kommentar

  1. Frida

    10/10
    Den var verkligen supergod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑