Tänker tillbaka på vår resa med min underbara kusin Veronica och hennes man Magnus. Bägge älskar Thaimat men i synnerhet Magnus som också gillar när maten är riktigt, riktigt het. Så detta när något för dig Magnus.
Thailändsk fiskgryta
Ingredienser för 6 personer
- 3 citrongräs
- 1 msk olja
- 3 msk röd thaicurry
- 2 burkar kokosmjölk
- 2 röda chilifrukter, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk finriven ingefära
- 1 kryddmått chiliflakes
- 1 lime, rivet skal och saft
- 1 msk hackad färsk koriander
- salt
- 1 kg koljafilé
- ½ kg räkor med skal
- Jasminris
Gör så här:
- Banka citrongräset med skaftet på kniven. Detta för att lösgöra smakerna.
- Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn. Fräs en liten stund.
- Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Låt koka upp.
- Lägg i alla kryddor, rivet skal av lime, limesaften. Smaka av och tillsätt ev lite salt.
- Skala räkorna och skär fisken i bitar.
- Lägg i fisken och låt koka med i några minuter.
- Fisk upp citrongräset.
- Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
- Om du önskar mer styrkan kan du även toppa med chiliflakes.
- Servera gärna med Jasminris
Fantastisk god!
10/10
Den var verkligen supergod!