Mari Borgenport

Välkommen!

Bittes Sockerkaka med äppelmos

Share

 

Bittes Sockerkaka med äppelmos_1

Passade på att baka makens absoluta favorit medans han fixar till vinterförvarningen på sin Kawasaki. Receptet har jag fått av en underbar person, min fd arbetskollega Bitte Janninger.  Bitte och hennes make Anders även kallad Lunkan flyttade till Öland så jag och Ankie for iväg och hälsa på för några år sedan. Under den helgen bakade Bitte denna fantastiskt goda kaka. Den har jag själv bakat många, många gånger. Så kaka har fått namnet Bittes sockerkaka med äppelmos. Jag bakar kakan i en gjutjärns stekpanna som jag har fått ärva av min kära far Helge.

Bilden till vänster har jag fått från Åsa Björck som passade på att baka kakan  till familjen Björcks glädje. Tack Åsa för den fina bilden.

Bittes Sockerkaka med äppelmos

 • 1 ägg
 • 2 ¼ dl socker
 • 150 gr avsvalnat smält smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2-4 msk äppelmos
Gör så här:
 1. Sätt på ugnen på 200°.
 2. Vispa ägg och socker poröst.
 3. Vispa i det avsvalnade smöret och sist vetemjöl och bakpulver.
 4. Lägg ut ½ smeten i stekpannan
 5. Bred ut äppelmosen
 6. Lägg/bred ut resten av smeten.
 7. Grädda i ugnen, stor stekpanna ca 20 minuter, liten stekpanna ca 35 min.
 8. Vid servering kan du sikta på lite florsocker.

Hoppas att den smakar!

4 kommentarer

 1. En helt sjuuuukt god kaka ,problemet är att jag måste dela med mig till övriga familjen.!!

 2. Supergod, har smygätit en liten liten bit till 🙂 Sssch…. säg inget 😉

 3. Birgitta Ivarsson

  2018-11-22 at 15:07

  Så lätt att göra och helt underbar! Svårt att inte ta en bit till 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑