Otroligt enkla och supergoda små söta pajer med kantareller. Temat på dagens glögg fick bli pajer med två olika fyllningar . Enkla eftersom jag har använt färdig smördeg. Självklart passar dessa perfekt på ett mingelbord oavsett årstid.
Små söta pajer med kantareller
Räcker till 16 små pajer.
- 1 rulle smördeg
- 200 gram kantareller
- 1 dl vispgrädde
- 3 ägg
- Färsk timjan
- ca 2 dl riven ost
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut smördegen i en muffinsform av plåt. Jag använder silikonformar det gör att jag inte behöver smörja formen. Du kan kavla ut degen lite innan du trycker ut dem i formen.
- Stek kantareller så att all vätska försvinner om kantarellerna är färska. Använder du frysta som jag har gjort behöver du bara fräsa dem i lite smör.
- Blanda ägg, grädde, ost med kryddor.
- Fördela kantarellerna i formarna.
- Häll ner äggstanning i formarna (fyll ca 3/4) .
- Gratinera i ca 15 minuter i 200 graders värme.
- Låt dem svalna något så att stanningen ”stannat”.
Ha en underbar söndag och första advent!
Lämna ett svar