Share

Nu kan familjen komma så att vi får äta fantastiskt goda kantarell pajer.

Otroligt enkla och supergoda små söta pajer med kantareller. Temat på dagens glögg fick bli pajer med två olika fyllningar . Enkla eftersom jag har använt färdig smördeg. Självklart passar dessa perfekt på ett mingelbord oavsett årstid.

Små söta pajer med kantareller

Gula kantareller är hur gott som helst. Dessa plockade jag tillsammans med min kusin Veronica.

Räcker till 16 små pajer.

  • 1 rulle smördeg
  • 200 gram kantareller
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Färsk timjan
  • ca 2 dl riven ost
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut smördegen i en muffinsform av plåt. Jag använder silikonformar det gör att jag inte behöver smörja formen. Du kan kavla ut degen lite innan du trycker ut dem i formen.
  3. Stek kantareller så att all vätska försvinner om kantarellerna är färska. Använder du frysta som jag har gjort behöver du bara fräsa dem i lite smör.
  4. Blanda ägg, grädde, ost med kryddor.
  5. Fördela kantarellerna i formarna.
  6. Häll ner äggstanning i formarna (fyll ca 3/4) .
  7. Gratinera i ca 15 minuter i 200 graders värme.
  8. Låt dem svalna något så att stanningen ”stannat”.

Ha en underbar söndag och första advent!

Trevlig söndag och första advent!

 

SparaSpara