Köttfärspaj
Botten:
- 3 dl vetemjöl
- 125 gr smör eller margarin
- 3 msk vatten
Fyllning
- 500 gr nötfärs
- 100 gr bacon eller rökt skinka
- 1 gul lök
- 3 röda paprikor
- 1-2 tsk salt
- 2 tsk mejram
- 2 tsk basilika
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 dl vatten
- 1½-2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Mät upp mjölet till botten i en matberedare. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar. Blanda en stund i matberedare innan du tillsätter vattnet.
- Platta ut degen i en form och låt stå i kylskåp ca 30 minuter.
- Skär bacon/skinkan i strimlor. Fräs dem med nötfärsen i en stekpanna.
- Skapa och hacka löken. Blanda ner löken i fräste.
- Kärna ur paprikorna i träningar. Blanda dem med de övriga ingredienserna. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud i ca 5 minuter. Blanda i crème fraichen.
- Häll köttfärsröran i pajformen.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 225° i ca 25-30 minuter.
- Servera pajen med en härligt god grönsallad.
Läser Åsa Myrbergs blogg atmycasa och läste om ett tips där hon har en skvätt grädde, mellangrädde eller matlagningsgrädde i dressingen. Det gör att dressingen blir mild och god.
Ha en trevlig kväll och middag.
Lämna ett svar