Dottern Sofi ringde och sa att saften är slut:). Det är tur att jag har kvar lite röda vinbär och hallon i frysen. Saften går snabbt att göra och den är jätte god. Jag brukar göra dubbla satsen när jag ändå håller på.
Hallon- och rödvinbärssaft med kanel
Ingredienser ca 1 ½ liter
- 5 dl vatten
- 600 gr röda vinbär
- 400 gr hallon
- 1 kanelstång
- 400 gr strösocker (ca 4 ¾ dl)
Gör så här:
- Koka upp vattnet. Lägg i bär och kanelstång och låt koka upp. Koka ca 10 minuter under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
- Häll upp i en silduk och låt saften rinna av.
- Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält.
- Skumma av och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.
Nu är det bara att duka upp lite fika med goda kakor!
Lämna ett svar