Igår var vi i Gnesta och firade min systerdotters Katarinas son Sebastians födelsedag, 8 år. Tänk vad tiden går och oj, vad gammal jag börjar bli. Efter födelsedagsfirandet brukar vi äta kräftor lite senare på kvällen. I år hade min kära syster Eva ordnat härligt goda svenska kräftor som de själva har fångat. Det är många år sedan jag åt svenska kräftor. Mellan tårtan och kräftorna gick jag och Katarina över till deras granne Suez . De har väldigt många plommon som jag skulle få plocka och ta med mig hem. Härligt med vänner som har lite smått och gott i trädgården.
Av plommonen blev den en marmelad. Receptet har jag fått tips om från en tidigare kollega Marie Wijkander. Tack Marie, ännu en favorit hos maken.
Plommon- och passionsfruktsmarmelad
- 800 gr plommon (utan kärnor)
- 0,5 dl vatten
- 700 gr syltsocker
- 3 passionsfrukter
Gör så här:
- Halvera och kärna ur plommonen. Skär halvorna i klyftor eller mindre bitar. Koka dem med vattnet 5 min. Rör om under tiden.
- Tillsätt syltsocker och blanda ner innehållet av 3 passionsfrukter. Koka ytterligare 5 min. Häll upp på väl rengjorda burkar som försluts direkt.
Lämna ett svar