En härlig god middag på lax med endast 5 ingredienser.
Kryddig lax med grillad sparris
Ingredienser
- 4 skinn- och benfria laxbitar
- Olivolja/smör
- 2 msk fiskkrydda, Seafood & Fish Santa Maria
- 300 gr papardelle eller annan färsk pasta
- 1 bunt sparris
- Flingsalt
- 2 dl creme fraiche, saffran & tomat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Torka av laxfiléerna. Mal fiskkryddan i en tallrik. Doppa ovansidan av laxen i kryddan och klappan in kryddan.
- Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Steg mitt i ugnen ca 10-15 min till innertemperaturen är 56° .
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Hetta upp en grillpanna med olivoljan/smöret och grilla sparrisen runt om. Lägg upp på fat och strö över lite flingsalt.
- Värm crème fraichen. Spara lite crème fraîche så att du kan lägga en klick på laxen. Blanda den varma crème fraichen med pastan.
- Lägg upp direkt på tallrikar eller på ett serveringsfat.
- Avsluta med en klick crème fraîche.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar