Häromkvällen var vi sugna på en liten efterrätt så jag ställde mig och gjorde kladdkaka i muffinsform. Snabbt och enkelt!
Kladdkaka i muffinsform
Ingredienser till 12-16 st:
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 100 g smält smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Rör ihop ägg och socker – vispa ej.
- Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.
- Rör ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i små muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.
- Till servering: Servera dem ljumma tillsammans med glass eller vispad grädde.
Jag använder alltid en bakplåt för muffins samt att jag har fått silikon formar av min kära make när han var i London. Kan varmt rekommendera silikon formarna.
Lämna ett svar