Maken fyller snart 50 år och han vill gärna ha olika pajer till efterrätt istället för tårta på hans fest. Så det är bara att skrida till verket och baka och provsmaka lite olika efterrätts pajer. Första provet blev en Ananaspaj som föll till belåtenhet för min kära make.
Ananaspaj
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 125 gr smör, smält
Fyllning
- ca 400 gr krossad annans
- 2 dl crème fraiche, 34 procentig
- ½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
Gör så här:
- Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop allt till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 15 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Fyllning: Häll den krossade ananasen i en sil och låt vätskan rinna av.
- Blanda ihop crème fraîche, florsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör ner ananasen.
- Bred ut fyllningen på pajbotten.
- Grädda längst ner i ugnen ca 30-35 min. Låt den svalna i formen.
Pudra gärna över florsocker innan servering. Servera gärna vispad grädde till.
Lycka till och hoppas att den blir till belåtenhet!
Lämna ett svar