Share

En lättlagad och härligt god soppa. Passar perfekt för den som gillar bitar i soppan eftersom den inte ska mixas. Blir ännu godare att äta dagen efter då den har stått och dragit till sig. Jag har testat med nötfärs men nästa gång ska jag testa med kycklingfärs.

Färssoppa till ca 6-8 personer

  • 500 gr nöt- kyckling- eller vegetarisk färs
  • 2 gula lökar
  • 5 stora potatisar eller samma mängd sötpotatis
  • 2 paprikor
  • 6 msk tomatpure
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 dl mjölk
  • 2 tärningar kött- eller grönsaksbuljong
  • Peppar
  • Oregano

Gör så här:

  1. Fräs köttfärsen tills den är genomstekt i en stekpanna eller gryta.
  2. Tärna potatis och paprikan och tillsätt i grytan.
  3. Låt det fräsa med en stund.
  4. Tillsätt tomatpure, grädde, mjölk och buljong, låt koka ca 20 minuter under lock på medelvärme tills potatisen mjuknat.
  5. Krydda med peppar, oregano och eventuellt salt men smaka av för buljongen ger en hel del sälta. Toppa eventuellt med hackad persilja.