Den här müslin finns alltid hemma. Fick receptet från en fd arbetskollega Rony Forsberg. Har gjort den många, många gånger. Jag tror att grundreceptet kommer från Jamie Oliver men både jag och Rony har dragit bort och lagt till ingredienser.
Min müsli innehåller detta:
- 5 dl rågflingor
- 5 dl havregryn
- 100 gr mandel, paranötter eller andra nötter man tycker om
- 2 dl solroskärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl hela linfrön
- 2 dl vatten
- 5 msk neutral matolja (inte olivolja)
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Grovhacka nötterna och blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda vatten och olja. Häll över i omgångar bland de torra ingredienserna. Kram lite lätt så att fukten tränger in i de torra ingredienserna.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll över müslin.
- Sätt in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.
- Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämnt rostad. Viktigt att passa müslin noga under tiden!
Lycka till och hoppas att ni tycker om den lika mycket som vi!
Lämna ett svar