Share

IMG_4498

En härlig sirap med smak av äpple och kanel. Gott till glass, pannkakor, frukostgröten och mycket mycket mer.

Äppelsirap

  • 2 kg äpplen
  • 1½ l vatten
  • 7 dl socker
  • 3 kanelstänger
Gör så här:
  1. Dela och kärna ur äpplena. Skär de i klyftor/skivor. Lägg de i en kastrull med vattnet. Koka med locket på tills äpplena börja bli mjuka, ca 30 minuter.
  2. Lägg moset i en silduk. Låt rinna av tills det är ca 1 liter vätska. Det tar ca 1 timme.
  3. Koka upp saften med socker och kanel. Låt koka ca 20-30 minuter utan lock. Ju längre tid det kokar desto tjockare blir sirapen.
  4. Skumma av och häll upp i rena flaskor/burkar.

Det var inte helt lätt att får rätt konsistens på sirapen. Jag kokade den först i 20 minuter men det blev lite för tunt. Koka upp lite i taget igen i ca 10-15 minuter och det blir mycket bättre.