Ikväll testade jag en ny kycklinggryta och det var fantastiskt gott med smaker av bacon och soltorkade tomater. Kan varmt rekommendera att testa.
Krämig kycklinggryta med bacon och soltorkade tomater
Ingredienser för ca 4 port
- 4 kycklingfiléer
- 2 paket bacon
- 10 st soltorkade tomater, strimlade
- ca 100 gram fryst eller färsk bladspenat
- ½ kruka basilika
- 4-5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk kycklingfond
- 3 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Skär upp kycklingen i små bitar och bryn i en en stekpanna.
- Lägg över kycklingen i en gryta.
- Häll i matlagningsgrädden och fonden i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter.
- Skär upp och stek bacon i pannan.
- Pressa vitlöksklyftorna och strimla soltorkade tomater.
- Stek vitlöken, de soltorkade tomaterna och den frysta bladspenaten tillsammans med bacon.
- Lägg över allt i grytan och låt det sjuda tills kycklingen är klar ca 5-10 minuter till.
- Hackad basilikan och lägg ner i grytan.
- Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
- Servera med ris.
Hoppas att detta kommer att bli en favorit hos er.
Lämna ett svar