Share

Ljuvlig god hallonmarmelad med en liten gnutta lakritssmak.

Hittade jätte fina små glasburkar på Ikea som jag köpte i helgen. Tycker att det är kul att göra marmelad/sylt och ge bort nu när det är både adventsfika och jul. Annars sparar jag eller mina vänner glasburkar som jag återanvänder. Tänker på att försöka leva så hållbart som möjligt. Men när så små söta burkar som jag hittade på Ikea dyker upp är det svårt att låta bli att köpa dem. Nu har jag testat att göra en Hallonsylt med lakrits. Maken tyckte att den var god men kanske nästa gång ska jag tillsätta lite mer lakritspulver.

Hallon- och lakritsmarmelad

Ingredienser till ca 5 dl

  • 450 g hallon, frysta eller färska
  • 250 g syltsocker
  • 2 tsk lakritspulver
Gör så här:
  1. Lägg hallonen i en kastrull. Om du har frysta hallon kan du värma upp de lite grand innan du tillsätter socker.
  2. Tillsätt syltsocker och lakritspulver.
  3. Låt koka under omrörning och till 100 grader.
  4. Häll i väl rengjorda burkar med lock.

Nu har jag några burkar som jag kan ge bort.