Share
Alla kanske inte är helt perfekt men de landar ändå fantastisk bra i munnen.

Det är ingen hemlighet att jag gillar både att baka och laga mat och det är heller ingen hemlighet att min kära man gillar att äta det jag bakar så det är så kul att någon uppskattar det man gör. Jag tog min egen krusbärsmarmelad men du kan självklart välja det du har hemma till kakorna.

Syltkakor med valfri sylt

Ca 30 kakor

  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl mjöl
  • ca 1 dl valfri sylt/marmelad.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Blanda smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Jag använde elvispen och det alldeles utmärkt.
  3. Rulla 30 bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör en grop i kakan och fyll fördjupningen med sylt.
  5. Grädda syltkakorna mitt i ugnen 14–16 min. Låt dem svalna.
Underbart goda syltkakor enligt maken.