Share
Härlig yta av den smälta osten. Snart dags att få njuta av en god middag,

Bara ibland tycker jag att lasagne kan bli lite torr när man ska ta med sig den som matlåda. Maken har matlåda alla dar i veckan och jag nästan detsamma. Har lagat denna lasagne många gånger och den blir garanterat nästan lika god som att ha till matlåda. Vi äter vegetarisk mat minst ett par gånger i vecka. Känns både gott för miljön och även för kroppen att variera sig lite.

Vegetarisk lasagne med keso

Ingredienser

  • 1-2 purjolökar
  • 1 burk krossade tomater. Jag har alltid Muttis finkrossade tomater.
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2½  dl matlagningsgrädde
  • ½ -1 dl hackad basilika
  • ca 9 lasagneplattor
  • 500 gr keso
  • 2 dl riven ost
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och strimla purjolöken, fräs den i smör/olja i en gryta. Var försiktig så att purjolöken inte blir bränd.
  3. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika tillsammans med den frästa purjolöken.
  4. Låt såsen koka ihop, ca 5 min.
  5. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  7. Toppa ev med lite mer basilika.
  8. Servera med en god och fräsch sallad till.

Njut av maten för som jag brukar säga ”Mat är en underskattad njutning”.