Share
Goda kokor och min fina kakburk som kommer från min mamma.

Kakor, kakor och åter kakor. Maken uppskattar kakor i alla dess former. Lite av ett kakmonster. Alltid kul att testa nya sorter och smaker. Nu blev det med smak av ingefära. Det blev så många som 40 st så då räcker det till att ta med sig på husbilssemestern.

Sirapskakor med ingefära

Nu är det bara att sätta in kakorna i ugnen och vänta. Inget är som väntas tider.

Ingredienser till ca 40 kakor

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl farinsocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 ägg
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk kanel

Garnera med strösocker.

Gör så här:

  1. Blanda ihop smör och socker till en smet i en bunke. Tillsätt sirap och ägg.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg. Låt den vila i kylskåp i ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Rulla degen till bollar som rullas i strösocker.
  5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt svalna.
Mums!