Share
Enkla och goda chèvresnittar som du kan servera till välkomstdrinken. Nu ska de bara in i ugnen ca 10 minuter.

Vi är tre Mari(e) som umgås och vi brukar ha tjejmiddag några gånger per år. Alltid kul och mycket snack. Alla tre gillar och laga mat så det är inte bara härligt sällskap utan god mat och gott vin. Eftersom vi alla heter Mari(e) så har det blivit att vi kallar varandra för våra dubbla förnamn, Inga Mari, Elisabeth Marie och så jag Mona Mari.

Till välkomstdrinken hade jag gjort jätte enkla och goda snittar på chèvre och rosmarin, olja och färsk rosmarin. Prova, gott och enkelt, tar ca 15 minuter att göra.

Enkla chèvresnittar med rosmarinolja, färsk rosmarin och flingsalt

Ingredienser till 8 snittar
  • 2 smördegsplattor, upptinade
  • 100 g chèvre eller 6 st små rundlar (jag använder färdigskivade små rundlar utan kant som finns att köpa i butik petit chèvre)
  • ½- 1 msk rosmarinolja, jag har köpt min på Rosendals trädgårdar
  • 2 kvistar färsk rosmarin + små plockade rosmarinblad
  • 1 tsk honung, att ringla över
  • Flingsalt, efter smak
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut smördegsplattorna på en plåten.
  3. Lägg ut tre chèvre-rundlar per smördegsplatta, tryck till osten lite ner i smördegen.
  4. Lägg på lite plockade färska rosmarinblad och ringla lite rosmarinolja över och toppa med flingsalt
  5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 10-11 minuter.
  6. Ta ut plåten när tiden gått ut och skär varje bit i 4 delar.
  7. Ta bort de hela kvistarna från tilltugget och lägg på lite nya plockade blad från rosmarinen.
  8. Ringla över lite honung och servera gästerna detta galet goda tilltugg. Du  kan förbereda detta någon timme innan gästerna kommer går utmärkt. Men ringla över oljan precis innan det går in i ugnen.

SparaSpara