Som jag nämnt tidigare så äter vi mycket kyckling. Jag brukar köpa färska kycklingfiléer när det är bra bris och slänger in det i frysen. Tycker att färska filéer är godare än de frysta. Detta recept hittade jag bland mina favorittidningar Elle Mat&Vin och Fridas Foodblogg. När jag hämtar inspiration från andra vill jag gärna länka till deras sidor och vem vet om kanske någon länkar tillbaka vid tillfälle. Jag tog lite mindre av både den röd currypastan och sambal oelek. Min kära man gillar inte när det blir för start. Börja med lite mildare mat och ser vad han tycker och sen kan jag lägga till mer. Maken tyckte att det blev perfekt! Så jag får hålla mig till lite mindre mängd även nästa gång.
Röd currygryta med kyckling
- 5-6 st kycklinglårfiléer
- sesamolja att steka i (går bra med vanlig med)
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk röd currypasta
- 2 tsk sambal oelek
- 5 dl kokosmjölk
- 1 msk japansk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 tsk honung
- 2 tsk vinäger
- 2 cm ingefära
- 1 broccoli
- ca 2 dl grovhackad vitkål
- salt & peppar
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök.
- Fräs det i en stekpanna med sesamolja eller vanlig olja.
- Tillsätt den röda curryn och sambal oelek och fräs i ca 30 sek.
- Skär kycklingen i mindre bitar och tillsätt i stekpannan och stek i ca 3 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås, honung, finhacka ingefära och vinäger.
- Smaka av med mycket salt och peppar.
- Skär broccolin och vitkålen i bitar och tillsätt mot slutet.
- Servera med ris, koriander, limeklyftor, nötter och ev lite chili.
Lämna ett svar