Till Halloumi- och morotsbiffar är tipset att servera hummus till. Enkelt att göra själv och hummus är otroligt gott. Supergott till ett härligt färskt surdegsbröd både till middag och till frukost. Och självklart till Halloumibiffarna.
Hummus
- 1 ask kokta kikärter (à 380 g)
- 3 msk fin olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk tahini (sesam pasta, kan uteslutas)
- 1 tsk spiskummin
- saften av 1 citron
- Häll kikärterna i en sil och spola dem med lite kallt vatten. Låt dem rinna av.
- Mixa ärterna tillsammans med olivoljan. Blanda i vitlök, spiskummin och tahini. Smaka av med citronsaft, lite i taget.
- Bred ut kikärtsröran på ett fat, ringla över lite extra olivolja. Servera hummusen till Halloumi- och morotsbiffar eller servera bara med bröd och oliver.
Lämna ett svar