Share

Fräsch och underbar gurksallad.

Lagade denna asiatiska gurksalladen till middagen  Örtig lax med parmesan. Gurksalladen passade fantastiskt bra till laxen trots att det kan låta lite tveksamt. Jag var på tjejmiddag hos min vännina Marie i höstas och då fick gurksalladen tillsammans med en annan laxrätt.  Vi är två Mari och en Marie som umgås och vi har tjej (eller kanske läge att gå över till tantmiddag) med jämna mellan rum.

Thai gurksallad

  • 1 färsk gurka
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 liten rödlök
  • 3 msk hackade jordnötter
  • 2 msk hackad färsk koriander

Dressing:

  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 4 msk sweetchilisås
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Dela gurkan i bitar och häll över saltet och blanda väl. Låt gurkan stå och dra 15-30 minuter.
  2. Blanda ihop allt till dressingen och blanda ner gurkan. Hit kan du förbereda och låta stå i kylen i flera timmar.
  3. Hacka lök, koriander och jordnötter och strö det över gurkblandningen.

Ät och njut!