Detta tilltugg har jag serverat många, många gånger och det blir lika uppskattad varje gång (iallafall om man gillar oliver). Ett enkelt och väldigt god tilltugg till välkomstdrinken eller bara att ha på ett buffébord. Receptet är på Gruyèreost men eftersom jag hade kvar Cheddarost från julafton så testade jag det. Det blev lika gott som med Gruyèreost. Räkna med att det snabbt tar slut. Jag serverade en drink Ananas- och limechampagne som också blev väldigt uppskattat.
Oliventré
- 75 gram smör
- 150 gr riven Gruyèreost/Cheddarost
- 1 ¾ dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 1 burk gröna oliver
Gör så här
- Låt oliverna rinna av och lägg dem på lite hushållspapper.
- Riv osten.
- Blanda alla ingredienser till en paj deg.
- Rulla små runda bollar. Tryck till i handen med tummen och lägg dit en oliv. Rulla ihop till en liten boll.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 200° i ca 12-15 minuter tills de är lite gyllenbruna.
- Serveras ljumma.
Nu är det bara att servera med en god drink med eller utan alkohol.
0 kommentarer
1 pingback