5 ingredienser, kan det bli bättre än så. Om du frågan min man Göran så blir han överlycklig när han ska laga mat. Väldigt gott också! Hittade receptet på norskfisk.se. Eftersom det är dåligt väder i södra Europa så är det ont om färska grönsaker så som spenat så vi testade att göra på fryst bladspenat och det gick jätte bra.
Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan
Ingredienser (4 port)
- 600 gr laxfilé utan skinn och ben
- 150 gr färsk spenat, går också bra med fryst spenat
- 150 gr riven parmesanost
- 2 dl matlagningsgrädde
- Pressad potatis
- Salt och Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skölj den färska spenaten och låt den rinna av. Om du har fryst spenat så låt den tina.
- Lägg spenaten i boten av en smord ugnsform.
- Häll grädden över spenaten och lägg laxen ovanpå.
- Salt och peppra.
- Strö över den rivna parmesanosten på laxen.
- Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i ca 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis.
Smaklig middag!
Ja, jätte gott blev det fast det är få ingredienser och det är bra när man som jag inte är någon matlagnings entusiast men ändå får till det, det är kul.
Hej Mari,
Söndag igen och dags för veckans matlistan, kul med ny inspiration från din fina blogg.
Jag lägger till köttbullarna i kokos på veckans lista och ett nummer av Elle mat & vin på inköpslista.
Kram
Hej Ylva! Kul att du gillar bloggen. Ell Mat&Vin är en favorittidning.