Min kära kollega Marie har bett mig att lägga upp detta recept eftersom hon har hört mig säga så många gånger ”Oj, detta är så himla enkelt och gott”. Härligt god och enkel tomatsoppa. Jag brukar byta ut pastan med strimlad zucchini som jag kokar en kort stund innan jag lägger i det i soppan.
Tomatsoppa med paprika och pasta
Du behöver för (4 port):
- 200 g pasta, t ex hattar eller snäckor
- 2 paprikor
- 1 gul lök
- Smör
- 1 krm svartpeppar
- 800 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 2 ½ dl matlagningsgrädde
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 krm strösocker
- salt
- Extra vatten om du vill ha soppan lite lösare
Gör så här
- Koka pastan.
- Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka löken.
- Fräs paprikorna och löken i smör i en kastrull. Rör i tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
- Låt soppan koka några minuter.
- Lägg i pastan/zucchini.
- Smaksätt med socker, salt och peppar.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar