Share

En absolut favorit som jag gör varje jul och midsommar.

En klar favorit som passar alla tillfällen, jul, midsommar eller en enkel sommarlunch. Hittade ett recept för länge, länge sedan i Allt om Mat nr 15/1992. Jag har gjort denna många gånger och den är lika uppskattad varje gång.

Glasmästarsill

2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g)

Lag

  • 2½ dl ättiksprit
  • 7½ dl vatten
  • 5 dl strösocker, 425 gr
  • ½ msk hel kryddpeppar
  • ¼ tsk hel vitpeppar
  • 1 liten bit pepparrot
  • 2 morötter, ca 300 gr
  • 1 gul lök, ca 300 gr
  • 1 bit purjolök, ca 300 gr

Gör så här

  1. Koka upp lagen av ättiksprit, vatten, strösocker, krydd- och vitpeppar. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skiva grönsakerna.
  3. Skär sillen i 2 cm stora bitar.
  4. Varva sillen med grönsakerna i en kruka/glasburk.
  5. Låt stå kallt i 2 dygn innan servering.
  6. Sillen håller sig 1 vecka i kylen.

God Jul!

IMG_3168

SparaSpara