Share
Enkel och jätte god fläskkarré. Passar perfekt när man väntar många gäster

I söndags hade vi middagsgäster och jag valde då att göra något som jag har gjort tidigare, Succé med karré.  Receptet är på 1 kilo. Oftast går det inte att hitta större karré än 1 kilo och denna gång var vi så många så jag behöver 2 kilo. Köpte därför 2 st 1 kilos karré. Jag prenumererar på tidningen Elle mat&vin. Kan varmt rekommendera denna tidning. Många bra recept med härliga bilder.

Örtstekt Fläskkarré

Ingredienser

  • I kg benfri ekologisk fläskkarré
  • Smör
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ekologisk citron, rivet skal
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 dl hackade färska blandade örter (exempel basilika, timjan, rosmarin och persilja)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 dl mellangrädde

Underbart god fläskkarré med härliga örter. Enkel och allt i samma form.

Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna eller gryta.

Bryn steken runt om så att den får en fin stekyta.

Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek köttet i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

SparaSpara

Jätte god Fläskkarré med härliga smaker av örter.

Tvätta och tärna eller skär potatisen i klyftor. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt att steka i 30 minuter.

Häll grädden på potatisen och stek ytterligare i cirka 30 minuter, tills innetemperaturen är 80°. Låt vila i 10 minuter. Skär köttet i skivor och servera med potatisen, grönsaker, till exempel sockerärtor och gärna mango chutney och gelé till.

Lycka till!