I söndags hade vi middagsgäster och jag valde då att göra något som jag har gjort tidigare, Succé med karré. Receptet är på 1 kilo. Oftast går det inte att hitta större karré än 1 kilo och denna gång var vi så många så jag behöver 2 kilo. Köpte därför 2 st 1 kilos karré. Jag prenumererar på tidningen Elle mat&vin. Kan varmt rekommendera denna tidning. Många bra recept med härliga bilder.
Örtstekt Fläskkarré
Ingredienser
- I kg benfri ekologisk fläskkarré
- Smör
- 1½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 ekologisk citron, rivet skal
- 2 vitlöksklyftor (pressade)
- 2 dl hackade färska blandade örter (exempel basilika, timjan, rosmarin och persilja)
- 1 kg mjölig potatis
- 3 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna eller gryta.
Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek köttet i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Tvätta och tärna eller skär potatisen i klyftor. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt att steka i 30 minuter.
Häll grädden på potatisen och stek ytterligare i cirka 30 minuter, tills innetemperaturen är 80°. Låt vila i 10 minuter. Skär köttet i skivor och servera med potatisen, grönsaker, till exempel sockerärtor och gärna mango chutney och gelé till.
Lycka till!
Lämna ett svar