Det var länge sedan jag bakade kanelbullar. Jag brukar alltid ha smör, socker och vaniljsocker i mina bullar. Hittade ett recept på Pinterest Fridas bakblogg och blev jätte sugen på att testa att göra kanelbullar men som kakor istället. Spännande! Får se vad maken tycker.
Kopparna har jag köpt i en liten inredningsaffär i Tullinge Auntie inredning & presenter.
Kanelbullar som kaka
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1½ dl strösocker
- 1½ msk vaniljsocker
- 1½ msk sirap, ljus
- 3¾ dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 1½ tsk kardemumma, malen
- 1½ tsk kanel, malen
- pärlsocker
- 1 ägg till pensling
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175°C.
- Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Jag har bakplåtspapper i silikon som jag kan använda flera gånger. Lätta att använda och göra rent. Fördelen är att jag alltid har bakplåtspapper hemma.
-
Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg.
- Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
- Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Det som blev kvar av det penslade ägget gjorde jag lite äggröra till lunch.
Nu är det bara att fixa en god kopp kaffe och ta en välförtjänt paus.
Lämna ett svar