Välkommen!

Krämig italiensk kycklinggratäng

Share

Mums! Bara att välja vilken pasta man vill ha till.

Vi äter mycket kyckling hemma hos oss. Kyckling är enkelt och lättlagat och jag använder ofta kycklinglår. Man kan inte ha för många kycklingrecept:). Receptet kommer från kocken Tareq Taylor.

Krämig italiensk kycklinggratäng

  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ röd chili utan kärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl utspädd kycklingbuljong
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan, fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • ½ kruka basilika
  • Pasta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs de soltorkade tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  5. Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

2 kommentarer

  1. Ann-Katrin Berglund

    Jättegod maträtt, har nu provat på min make och det blev med beröm godkänt, kommer nu kunna bjuda främmen också.

    • mari@borgenport.se

      Hej Ann-Katrin! Kul att du har hittat in till min blogg. Jag håller med att kycklinggratängen är jätte god. Hälsningar Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑