Välkommen!

Chokladbiskvier

Share

 

Kul att göra hjärtbiskvier.

Frida och jag ställde oss och gjorde Görans absoluta favorit. Chokladbiskvier formade som hjärtan.  Det är egentligen inte svårt att göra biskvier men det tar lite tid och man måste göra det i omgångar. De blir väldigt uppskattade när det är klara och kul att kunna göra i annat format än runda. Bra present på alla hjärtans dag.

Chokladbiskvier

Ingredienser till biskvierna:
275 gr mandelmassa
1 äggvita (spara äggulan till smörkrämen)

Smörkräm
125 gr rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula

Topping
200 gr mörk 70% choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan i massan. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
  3. Fyll en spritspåse med massan och spritsa till runda bottnar eller så använder du ett hjärta som jag har gjort. Jag har fyllt på hjärtat för hand. Det blir lite kladdigt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas. Låt kallna på ett galler.
  5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp.
  6. Bred smörkrämen på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna i kylskåpet. Jag brukar sätta in de en stund i frysen innan jag doppar dem i choklad.
  7. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad.
  8. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåpet.

Om du vill kan du bland i olika fyllningar till smörkrämen:

Chokladfyllning (till 1 sats)
50 gr mörk 70% choklad
2 tsk vaniljsocker

Chokladfyllning (till 1 sats)
2 msk kakao
1 msk starkt kallt kaffe

Limefyllning (till 1 sats)
saft från 1 lime
1 knivsudd vaniljsocker
Här kan du istället doppa biskvierna i vit choklad

1 kommentar

  1. göran

    Jaaa, dom är så goda allra helst till en kopp java.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Mari Borgenport

Tema av Anders NorenUpp ↑